Világítótestek

Széles kínálattal rendelkezünk a sötétség elleni küzdelemhez

Select filter
A hagyományos izzók energiatakarékos fényforrások által kiváltott hozzávetőleges teljesítménye. Az érintett terület gyakorlatilag teljes egészét megvilágító hagyományos izzók esetében a kibocsátott fény egy része visszatükröződik a falról és a mennyezetről, elnyelve ezzel a fény egy bizonyos részét. Ezzel szemben a 120-180 fokos szögben világító LED izzók a fény teljes egészét a megvilágított területre koncentrálva bocsátják ki. Ennélfogva úgy tűnhet, hogy „több fény” járja át az adott helyiséget.
Hagyományos izzókkal szembeni egyenértékűség
 • W
  W
A bemeneti teljesítmény egy fizikai mennyiség, amely a készülék által időegység alatt fogyasztott energia mennyiségét fejezi ki. Minél kisebb az érték, annál gazdaságosabb a termék, ugyanakkor kevésbé erős.
Teljesítmény
 • W
  W
A fényáram mértékegysége a lumen (lm). A fényforrás által kibocsátott, látható fény „mennyiségét” jelöli. Minél magasabb az érték, annál nagyobb mértékű a fénykibocsátás. Mivel energiatakarékos izzó vásárlásánál ez a paraméter a leglényegesebb, a hagyományos izzókkal ellentétben ne a felvett teljesítmény, hanem a fényáram alapján válassza ki a kívánt modellt.
Fényáram
 • lm
  lm
Tápellátás
Az időzítő egy olyan funkció, amely lehetővé teszi, hogy a termék a kiválasztott időintervallumban működjön. Azaz gondoskodik az automatikus kikapcsolásról és bizonyos esetekben a készülék bekapcsolásáról.
Időzítő
A mozgásérzékelők megvédik ingatlanát a nem kívánt látogatóktól, és működésbe lépnek, ahol bármilyen mozgást észlelnek.
Mozgásérzékelő
Az alkonyérzékelő alapvetően egy fotodióda, amely a kiválasztott fényintenzitási szintnek megfelelően automatikusan be- vagy kikapcsolja a világítást. Ezért nem szükséges beállítani a kapcsolási időt, minden a kültéri fényerősség alapján működik.
Alkonyatérzékelő
Kapcsoló
A paraméter határozza meg, hogy az eszköz rendelkezik-e USB interfésszel (csatlakozóval). Nagyon hasznos különféle eszközök töltéséhez.
USB csatlakozó
A vezeték nélküli töltés az elektromágneses indukció egyszerű elvét használja. Ha kompatibilis eszközt (például mobiltelefont) helyez rá, a töltés automatikusan elindul. Azon telefonok esetében, amelyek nem támogatják ezt a szabványt, vásárolhat egy speciális modult vagy fedelet, amely lehetővé teszi a vezeték nélküli töltést.
Vezeték nélkülti töltés
Mivel az energiatakarékos fényforrások elektronikus rendszere viszonylag összetett, nem minden modell fényereje szabályozható. Az ilyen funkcióval rendelkező RETLUX modellek csomagolásán minden esetben feltüntetjük a fényerőszabályzás lehetőségét.
Fényerőszabályzó funkció
A védettségi fok (IP) az elektromos berendezések idegen testek és folyadékok - különösen víz - behatolásával szembeni ellenállását jelzi. Ez az úgynevezett IP-kódban fejeződik ki, amely az "IP" karakterekből, majd két számjegyből áll: az első számjegy a veszélyes érintkezés és az idegen tárgyak behatolása elleni védelmet, a második számjegy pedig a víz elleni védelem mértékét jelzi.
Víz és por elleni védelem
Használat
Magasság
 • cm
  cm
A modern fényforrások élettartama többszöröse a wolframszálas fényforrásokéhoz képest. Az érték azt az órák számát fejezi ki, ameddig a fényforrás érzékelhető fényáram-veszteség nélkül képes kibocsátani.
Feszültség
A fehér fény spektrumát jellemző, kromatikus hőmérsékletnek is nevezett színhőmérséklet mértékegysége a kelvin (K). A fényforrások színhőmérséklete általában 1500 K és 8000 K közötti. Míg a hagyományos izzók színhőmérséklete általában 2700 K körüli, addig a 4000 K a természetes fehér, a 6500 K pedig a hideg fehér fénynek felel meg. Példák a színhőmérsékletre: gyertya – 1200 K; hagyományos izzó – 2700 K; napfény – 5000 K; szokásos nappali fényviszonyok – 6500 K; enyhén felhős idő – 7000 K; borult ég – 8000 K.
Színhőmérséklet
 • K
  K
Mélység
 • cm
  cm
A modern fényforrások élettartama többszöröse a volfrámszálas fényforrásokéhoz képest. Az érték azt az órák számát fejezi ki, ameddig a fényforrás érzékelhető fényáram-veszteség nélkül képes kibocsátani.
Élettartam
 • h
  h
Szélesség
 • cm
  cm
Forma
New
Ending item
Kerti LED lámpa
Hideg fehér színhőmérséklet / 1,2 lm fényáram / 34 cm magasság
1 490 Ft
Többet látni
New
Ending item
LED lineáris lámpatest
4 W
4000K – hideg fehér / 320 lm fényáram / 313 mm hosszúság
3 190 Ft
Többet látni
New
Ending item
ÉJSZAKAI FÉNY
0.6 W
Nappali fehér, zöld és kék színű világítás / 15 lm / 82 mm átmérő
3 490 Ft
Többet látni
New
Ending item
Felületre szerelhető lámpatest
Falra szerelhető kivitel / Kültéri használatra tervezve / E27 foglalattal
3 490 Ft
Többet látni
New
Ending item
Led lámpa
5 W
Választható színhőmérséklet / Vezeték nélküli qi töltési funkció / Szabályozható fényerősség 
14 990 Ft
Többet látni
New
Ending item
Elemlámpa
5 W fényerőjű LED dióda / 3 világítási mód / IP44 védelem / 100 m fénytávolság / 150 lm fényerősség
2 990 Ft
Többet látni
New
Ending item
LED-csík
4.8 W
4000K – hideg fehér színhőmérséklet / Beltéri használatra / Akár 30.000 óra élettartam
2 990 Ft
Többet látni
New
Ending item
LED-csík
7.2 W
19 háttérvilágítási szín / Beltéri használatra / Akár 30.000 óra élettartam
4 990 Ft
Többet látni
New
Ending item
Led lámpa
5 W
Választható színhőmérséklet / Vezeték nélküli qi töltési funkció / Szabályozható fényerősség 
16 990 Ft
Többet látni
New
Ending item
Fali lámpa
18 W
Falra szerelhető kivitel / 18 W / Beltéri és kültéri használatra egyaránt / 1650 lm fényáram
9 490 Ft
Többet látni
New
Ending item
LED lineáris lámpatest
8 W
4000K – hideg fehér / 640 lm fényáram / 573 mm hosszúság
3 490 Ft
Többet látni
New
Ending item
Kerti LED lámpa
Hideg fehér színhőmérséklet / 1,2 lm fényáram / 41 cm magasság 
2 290 Ft
Többet látni
1234567